MENU

Bijbel of New Age ?
Nieuwe spiritualiteit

Lezing door Otto de Bruijne op 6-2-2010

  Bewustzijn in het licht van de Bijbel

In het new age denken zijn bewustzijn (consciousness) en verlichting (enlightenment) de belangrijkste begrippen. Door de ontwikkeling van een nieuw bewustzijn verwacht men tot verlichting en een ander godsbeeld te komen. Voortrekkers in deze tijd zijn Deepak Chopra, Andrew Cohen en Ken Wilber, die een groeiend aantal volgelingen kennen. Als wij kennis nemen van hun denken ontstaat op zijn minst verwarring. Wat bedoelen zij met bewustzijn en verlichting? Correspondeert dat met christelijke noties als wedergeboorte, nieuwe schepping en leven door de Geest? Wij hebben Otto de Bruijne gevraagd daar op zijn kenmerkende wijze bijbels licht op te laten schijnen.

OMEDITATIE DOOR BOB VAN DIJK (WMA)

OLEZING DOOR OTTO DE BRUIJNE (WMA)
 
N SAMENVATTING VAN DE LEZING (HTM)


De opnamen zijn niet professioneel, af en toe zijn er bijgeluiden uit de aangrenzende ruimten hoorbaar, onze excuses daarvoor !


Otto de Bruijne (1949) is een bevlogen spreker. Begonnen als godsdienstleraar werkte hij ondermeer voor Tearfund en de Evangelische Alliantie op het Afrikaanse continent. Daarna produceerde hij tot 2003 programma's voor de Evangelische Omroep. Hij schildert, maakt theater en heeft verschillende boeken geschreven. In 2006 had hij, door een medische misser langs het randje van de dood zwevend, een aangrijpende bovennatuurlijke ervaring. Na talloze operaties en een lang hersteltraject heeft hij een deel van zijn werkzaamheden inmiddels kunnen hervatten.

 

  Het copyright van Interkerkelijke werkgroep "Bijbel of New age" werd in 2010 overgedragen aan Stichting Sense