New Age, de rode lijn
 

                                    MENU
          over oorsprong en wording 
             Deze pagina is in reconstructie

I.  De wereld van new age

        
Wij kunnen deze niet beter weergeven dan in het hierachter liggende artikel van de Stichting Europesche Apologetiek beschreven wordt.

II. De wortels van new age en de geschiedenis van het esoterisch denken 

    * Voor de weergave van het informatieve gedeelte hiervan maken wij hier en daar dankbaar gebruik van het artikel "De wortels van de New Age" door Michael Rogge, gepubliceerd in de Almanak van het Econometrisch Dispuut van het jaar 2003-2004. Op het web sinds 8 juni 2004.
 • Hermetische gnosis
   

 • Westerse Esoterie
   

 • De Katharen en hun oorsprong

  De belangstelling voor deze revolutionaire ketterse beweging uit de Middeleeuwen is in het spoor van het boek Montaillou eborm toegenomen. de katharen zouden door vervolgingen en de Inquisitie totaal worden vernietigd.
   

 • Tempeliers

 • Vanuit een astrologische visie beschrijft Marilyn Ferguson hoe het lentepunt van de zon op 21 maart in telkens 2000 jaar een nieuw sterrenbeeld doorloopt. Omstreeks het jaar 2000 zal het lentepunt overgaan van het sterrenbeeld vis, wat zou staan voor het christelijke tijdperk, naar het sterrenbeeld waterman, wat zinnebeeldend zou moeten zijn voor de nieuwe geest, die de new-age over deze wereld zou moeten uitgieten. Zo moet op alle terreinen de weg naar de nieuwe wereldorde gebaand worden.
  Voor het begin van de New Age of Aquarius: www.greatdreams.com/aquarius.htm

   
  ©Interkerkelijke werkgroep "Bijbel of New age" -  http://bijbelofnewage.info